miercuri, august 6

Leapșa: Summer in a bag of books

Am primit tagul de mai jos de la Ghanda și de la Meduză...deci, să începem!
Reguli:
 - selectaţi în tag cărți citite recent (în ultimii 1-2 ani)
- incorporaţi în postare imaginea tag-ului  

-dați tag-ul mai departe. 

1. Drumul către mare: o carte pe care ai așteptat de mult să o citești.
,,Hoțul de cărți” de Markus Zusak. Am ,,vânat” cartea asta timp de trei ani și când am deținut-o în sfârșit nu mi-a venit să cred că o am în bibliotecă...Surprinzător sau nu, a fost o lectură unică și sunt fericită că nu m-a dezamăgit.

2. Răsărit de soare: cartea la a cărei lectură abia așteptai să te întorci după ce te trezeai dimineața.
,,Codul lui DA VINCI" de Dan Brown. Nu sunt deloc o persoană matinală, dar astăzi la ora șapte dimineața eram cu romanul acesta în mână și în câteva ore l-am și terminat.

3. Apus de soare: o carte pe care ai stat să o citești noaptea.
Ultimul volum din triologia ,,Jocurile foamei” de Suzanne Collins, pe care l-am devorat vara trecută. Și acesta e doar un exemplu, întrucât un obicei de-al meu este să citesc noaptea și chiar îmi place asta.

4. Perla din scoică: o carte de la care nu aveai mari așteptări, dar pe care ai considerat-o excepțională după ce ai terminat-o.
,,Lorelei” de Ionel Teodoreanu. Este o carte plină de metafore magice și pur și simplu m-a captivat. A fost o lectură pe care am simțit-o aievea, nu doar am parcurs-o.

5. Arsură de soare: o carte care te-a enervat rău, cu care ai avut o experiență neplăcută.
Cartea numărul șase din seria ,,Jurnalele vampirilor”. Țin minte că primele patru volume au fost plăcute, daaaar începând cu următorul, totul a devenit fără logică și am sfârșit prin a abandona lectura chiar pe la mijlocul cărții.

6. Valurile mării: o carte care a fost multă vreme pe val și care ți-a plăcut și ție.
,,Caverne de oțel” de Isaac Asimov. Nu cred că este o carte despre care se poate spune că a fost multă vreme pe val, dar cert este că a reușit să-mi stârnească o pasiune pentru roboți, creaturi care înainte îmi erau indiferente. Și am impresia că în viitor o să mai citesc și alte romane ale lui Asimov.

7. Caniculă: o carte care ți-a dat bătăi de cap, pe care ai citit-o greu.
,,Exuvii” de Simona Popescu. Pe mine nu m-a atras nimic la acest roman și l-am terminat doar pentru că auzisem niște păreri bune despre cartea asta și m-am gândit că o să-mi schimb părerea pe parcurs, dar nu s-a întâmplat asta. ,,Exuvii” mi se pare o carte scrisă foarte bine, dar nu e genul meu.

8. Briza mării: O carte simplă, pe care o consideri lectura ideală pentru vacanță.
,,Telefonul din bikini” de Rodica Ojog Brașoveanu. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, mai multe cărți ale Rodicăi Brașoveanu intră în categoria lecturilor perfecte pentru o vacanță. Personajele create de această autoare sunt grațios realizate și în plus suspansul se îmbină armonios cu umorul, creându-se o experiență livrească de neuitat.

9. Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta.
,,Divergent” de Veronica Roth. Am fost marcată de moartea unui personaj drag mie și de aici am învățat că oamenii nu trebuie să fie catalogați ca fiind  ,,buni” sau ,,răi”, ci că fiecare individ este o combinație dintre elementele anterioare, însă fiecare dintre ele în cantități diferite.

10. Vacanța de vară: o carte care ți-a plăcut mult, dar apoi ai regretat că ai terminat-o așa repede.
,,Tristeți de sucub” de Richelle Mead, primul volum din seria  Geogina Kincaid. Am citit cartea asta acum un an și OMG, acum îmi dau seama că trebuie să fac rost și de celelalte volume din serie. Mi-a plăcut mult personalitatea eroinei și am rămas plăcut impresionată de lumea fantastică, misterioasă și captivantă în care trăiește Georgina.

Această leapșă poate să o facă cine vrea, dar eu le nominalizez pe Bianca și pe Oana. Aș numi mai mulți bloggeri, dar am văzut că mulți dintre ei au făcut deja acest tag și pare-mi-se că nu mai este nevoie.

7 comentarii:

Pufuleț spunea...

,,Caverne de oțel” de Isaac Asimov nu am auzit de ea, dar ma voi interesa imediat.
Te tuc!

Ghanda spunea...

Frumoase răspunsuri, în special cel de la nr 6, „Caverne de oțel”. Și eu m-am îndrăgositi de Asimov tot datorită roboților săi, Daneel e încă personajul meu preferat din literatura SF <3

Malina spunea...

Sunt total de acord cu tine, Exuvii de Simona Popescu este overrated am citit si eu aceasta carte la indemnul a mai multor persoane care aveau niste pareri foarte bune insa mie nu mi-a placut. M-a dezamagit total ... Frumoasa leapsa :D

Bianca spunea...

Ce leapşă frumuşică!
Mulţumesc frumos pentru nominalizare! Îmi pare rău că o preiau abia acum, însă am avut calculatorul la medic :-).

Raisa spunea...

Superbă leapșa și noul aspect al blogului!Ce bine e să te recitesc!!

Lupu Diana spunea...

Off topic: Ai un tag de la mine :) http://visepierduteintrestele.blogspot.ro/2014/08/tag-behind-blog.html

Ghanda spunea...

Ai mai primit o nominalizare de la mine :D
http://jurnalul-unei-cititoare.blogspot.com/2014/09/leapsa-back-to-school.html