sâmbătă, iulie 5

Social Media Book Tag

Nu știu cum, dar am intrat într-un soi de reading-slump. Cărțile parcă nu mă mai atrag și cred că principala cauză e serialul Teen Wolf. Sunt înnebunită după acest serial, sunt ceva de genul fan TW forever...Și cum ziceam mai devreme, nu mai am chef de nicio lectură. Am încercat să citesc ceva din Cu sufletul la gură de Dean Kontz și în timp ce eram cu acel roman în mână, eram cu mintea în altă parte. Și ca să scap de starea asta de reading-slump, m-am gândit să fac acest tag livresc, primit de la Dubhe, mulțumesc mult.

Twitter: Cea mai scurtă carte dintre preferatele tale.
Darul, primul volum din seria Cele 7 regate de Kristin Cashore. Nu se poate numi o carte scurtă, pentru că are 416 pagini, dar se citește ușor și nici nu simți cum trece timpul lecturând cartea de mai sus. Abia aștept să apară și celelalte volume din seria Cele 7 regate în română. y-)
Facebook: O carte pe care toată lumea te-a presat să o citești.
Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky. Nu toată lumea m-a presat să mă apuc de cartea asta, ci doar vărul meu, care îmi spunea că TPOBAW e superbă și că trebuie să mă apuc de ea...Până la urmă mi-a făcut-o cadou și într-adevăr e drăguță.>3
Tumblr: O carte pe care ai citit-o înainte să fie cool.
Seria Academia Vampirilor de Richelle Mead. Știu că nu e o carte,dar seria AV mi-a răsărit prima dată prin minte când am citit întrebarea asta. Am devorat-o în 2011. Am luat-o de la bibliotecă, neștiind nimic despre ea inițial. Și OMG, cât de mult am iubit cărțile din seria asta *mai puțin primul volum, dar asta nu strică farmecul seriei*. Cred că AV m-a făcut să devin o cititoare veritabilă și presupun că de aici a început cu adevărat dragostea mea pentru lectură. Știu că nu cunoșteam pe nimeni care a terminat AV pe vremea aia, ci abia peste un an cărțile mele preferate cu vampirași au fost distribuite cu Bravo și abia atunci am impresia că ele au devenit mai cunoscute.
Myspace: O carte despre care nu îți amintești dacă ți-a plăcut sau nu.
Maitreyi de Mircea Eliade. Am citit cartea asta anul trecut și a fost okay. M-a dezamăgit un pic întrucât aveam așteptări mai mari de la ea. Adică, la cât de mult era ridicată în slăvi de mulți cititori, eram sigură că o să-mi placă la nebunie. Dar nu fost așa. Mai mult am apreciat Romanul adolescentului miop, carte de același autor care a scris Maitreyi.
Instagram: O carte care a fost atât de frumoasă încât a trebuit să îi faci o fotografie.

Nu neapărat că e frumoasă, dar e plăcut să o ții în mână. Chiar acum mă gândesc la melodia Rihannei, Umbrella, când mă uit la cartea de mai sus:
No clouds in my storms
Let it rain, I hydroplane into fame
Comin' down like the Dow Jones
When the clouds come, we gone

YouTube: O carte care ți-ai dori să devină film.
Narcis și Gură de Aur de Herman Hesse deoarece e o carte magică. Și cu efecte speciale bine alese fără îndoială ar ieși o capodoperă a cinematografiei.
Goodreads: O carte pe care o recomanzi tuturor.
Seria Harry Potter de J.K.Rowling. Mi se pare că HP e pentru toate vârstele, nu numai pentru copii, așa cum se crede din cauza coperților și a multor recomadări. Ar fi trist ca cineva să rateze o lectură așa de magică, intensă și care te învață o grămadă de lucruri pe care nu le găsești în alte cărți doar pentru că există prejudecăți.
 Dacă i-au plăcut cuiva întrebările și vrea să răspundă la ele, e liber să ia acest tag.

5 comentarii:

Bianca spunea...

Super leapşa!
Şi eu mă cam aflu în aceeaşi situaţie ca tine. Nu prea mă trage inima să citesc. Nu prea ştiu de ce.
Sper să citesc şi eu ceva de Hesse. Mă gândeam la "Jocul cu mărgelele de sticlă".

Smilenow...die later spunea...

Bianca Ioana-să citești ceva de Hesse pentru că omul ăsta are un talent uluitor de a crea personaje complexe și decoruri magice. Eu pur și simplu m-am îndrăgostit de felul lui de a scrie, chiar dacă am citit doar o singură carte de-a lui.

Raisa spunea...

Super răspunsurile!Maitreyi mie chiar mi-a plăcut,o s-o țin mereu minte,e într-adevăr o capodoperă a lui Eliade.

Hanelore spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Hanelore spunea...

Si eu am facut o obsesie pentru Teen Wolf :))). Cred ca voi prelua si eu acest Tag.
Te pup si iti urez o zi frumoasa!