marți, iunie 24

Sub aceeaşi stea [ecranizare]

  Când am văzut prima dată trailerul pe youtube la The fault in our stars eram aşa de entuziasmată, încât dădeam click pe butonul de replay din nou, din nou şi din nou. Şi pentru că reţelele de socializare au fost bombardate cu imagini şi păreri pozitive despre TFIOS era imposibil să nu văd şi eu filmul.
image
  M-am dus cu o prietenă la cinema şi am aşteptat să fiu captivată. Şi exact aşa a fost. În această peliculă e vorba despre o poveste de dragoste dintre doi adolescenţi, respectiv Hazel Grace Lancaster şi Augustus
Waters. Cei doi s-au întâlnit  într-un grup suport pentru oameni care suferă de diferse forme de cancer...şi de aici începe cu adevărat fericirea pentru Hazel.
 
  Am apreciat actorii, care s-au transpus destul de bine în pielea personajelor. Felul în care fiecare arată cum simte suferinţa e uimitor şi cumva realistic. Cel mai mult mi-a plăcut de Augustus, care, deşi îndură boala pe care o are, reuşeşte să fie optimist, luptător şi glumeţ. Asta m-a surprins, întrucât nu mulţi care au cancer izbutesc să fie ca el. Mi se pare că e un soi de exemplu pentru mine.>3

  Acţiunea a fost lentă, aşa cred. Dar asta nu m-a deranjat, ba dimpotrivă, mi se pare mai okay aşa decât ceva dinamic, precum a fost la ecranizarea primului volum din Academia Vampirilor. În felul acesta înţelegi mai bine personajele, observi mai bine decorul şi altele. Totuşi, cu toate că filmul a fost cam lent, asta nu a împiedicat ca noi, cinefilii, să fim ,,plimbaţi" din Statele Unite până în Amsterdam. Peisajele au fost superbe, mai ales de unde le-am văzut eu, de pe un ecran imens, la cinema.
image
Asta a fost reacţia mea la final.
  Nu regret că am văzut Sub aceeaşi stea, pentru că a fost un film frumos şi mai ales te învaţă că nu tot timpul viaţa e aşa cum o plănuieşti. Câteodată mai apare şi Moartea, care îţi strică socotelile şi asta e nedrept, dar trebuie să mergi mai departe.
  Un alt motiv pentru care îmi place TFIOS e finalul, care e perfect, cu toate că e trist. Eu însămi nu m-aş fi gândit la aşa ceva.

3 comentarii:

Raisa spunea...

Da,eu mi-am propus să citesc cartea(acum a sosit prin poștă,yupii) și nu am de gând să mă uit la film până nu o citesc.Abea aștept să intru în lumea personajelor,am auzit că e genială.

Smilenow...die later spunea...

Raisa,lectură plăcută! Eu încă nu am citit cartea, shame on me,dar o să mă apuc de ea cât de curând, sper.

C.L.M. spunea...

chiar am vazut undeva tipa aia si nu stiam de unde sa o iau :D interesant filmul din cate povestesti tu :D pupicei :D