joi, aprilie 17

Stephen King: ,,Dolores Claiborne''-recenzie

  Îmi era dor să citesc o carte de Stephen King, aşa că, atunci când m-am dus la bibliotecă, am luat un roman de-al său, numit ,,Dolores Claiborne".
  
 Ce se întâmplă
 Dolores e o menajeră cinstită care lucrează din greu pentru a-şi întreţine familia şi pentru a câştiga bani...bani pe care-i pune în contul celor trei copii ai săi pentru facultate...dar soţul ei e un alcoolic, un leneş şi un bătăuş, iar pe lângă aceste defecte mai face şi nişte chestii grave, din gelozie, chestii pe care o determină pe eroină să-l părăsească împreună cu copii.
  Însă după o discuţie cu nebuna şi bogata sa şefă, dar şi după ce află că soţul ei a mai făcut şi altceva crud copiilor ei, Dolores, se decide să-l omoare...
   
 Părerea mea
 Cartea asta are mai mult elemnte de psihologie, decât horror, aşa cum m-am obişnuit la toate romanele ale lui Stephen King. Nu a reuşit să mă sperie deloc, dar mi-a adus sentimente de revoltă împotriva societăţii de atunci, pentru că femeia era văzută precum umbra bărbatului. Ea trebuia să facă mereu treburi gospodăreşti şi din când în când soţul îi aplica o ,,corecţie casnică''.
  Dar Dolores se dovedeşte a fii mai deşteaptă decât ar crede unii şi extrem de curajoasă atunci când îl înfrunta pe cel cu care s-a căsătorit.
  Şi chiar dacă eroina şi-a ucis bărbatul, care a făcut nişte lucruri oribile care-i dădeau acesteia coşmaruri şi care o făceau să nu se mai simtă în siguranţă, o parte din mine e de acord cu crima comis-o, chiar dacă e imoral.

Scor: 3 din 5 

Citate:
 ,,Motivele idioate duc la căsătorii idioate.''
 ,,Drumul spre Iad e pavat cu intenţii bine, se spune, dar io sunt convinsă că-i adevărat. Am învăţat-o pe pielea mea. Ceea ce nu înţeleg e motivul-de ce când încerci să faci un bine, atât de des se-ntâmplă să se preschimbe în rău?"
,,O ţineam de mână şi mă gândeam cum e viaţa asta-cum bărbaţii răi au uneori accidente şi femeile bune devin uneori ticăloase."

7 comentarii:

meduza spunea...

Nu stiam de cartea asta, mersi de recomandare! Am citit doar doua carti de King, dar imi place mult stilul lui. E un geniu <3 Dolores cumva pare interesanta, imi place ca autorul reda anumite aspecte de care alti scriitori se feresc :3

Smilenow...die later spunea...

Cu placere, furelise! :)
Daca ai timp si chef, sa citesti cartea asta. Pentru mine lecturarea acesteia a fost un fel de lectie de viata. Si nu e deloc plistisitoare <3

Pufuleț spunea...

Nu am auzit de carte, poate intr-o zi o sa o caut la biblioteca, poate o si citesc :)).
Te tuc!

Oana spunea...

Vreau să citesc cartea asta!!! Actrița care a jucat în film a jucat și în Misery :)

Smilenow...die later spunea...

Oana, mi se pare că aceeaşi actriţă a mai jucat şi în sezonul 3 din A.H.S. Şi nu ştiam că a fost şi în Misery!:)

Unknown spunea...

Carte asta nu e wow.Nici pe mine nu m-a speriat sau chestii asemnea.Totuși mi-a plăcut, într-un fel.

Unknown spunea...

Carte asta nu e wow.Nici pe mine nu m-a speriat sau chestii asemnea.Totuși mi-a plăcut, într-un fel.