marți, aprilie 29

Seriale

  În vara lui 2013 m-am apucat de seriale la modul serios...mă uitam în fiecare zi la câte ceva şi în ritmul ăsta am devenit dependentă. Şi încă sunt. Atunci când îmi place ce văd sau când începe să mă prindă, nu mă las până nu termin tot sezonul sau până nu ajung la zi cu episoadele.
  Cred că vizionarea serialelor a devenit un hobby şi totodată o modalitate de relaxare. Şi în plus, e un motiv să comentezi cu prietenii despre ce se întâmplă în acele episoade, despre personaje, despre actori şi alte chestiuni.
  Mai jos, am să-mi spun opinia despre serialele care m-au impresionat cu ceva:
  • THE VAMPIRE DIARIES

   De multe ori auzeam persoane de vârsta mea ridicând în slăvi ,,Jurnalele vampirilor''. Fetele mă întrebau care e mai dulce şi mai frumos: Damon sau Stefan. Iar eu nici nu văzusem încă acest serial...Prin urmare, după mai multe încercări eşuate de a urmări primul episod (care nu mi-a plăcut), o amică mi-a spus să continui să mă uit pentru că mai târziu va deveni din ce în ce mai interesant...Am terminat primul sezon, care a fost okay, dar nu m-a impresionat cine ştie ce...daaaar....pe următoarele 3 le-am DEVORAT. Acţiunea devine din ce în ce mai încâlcită, până se ajunge în situaţii în care vrei neapărat să ştii ce va urma, apar creaturi supranaturale periculoase şi badass, replicile sunt GENIALE ,unele chiar spirituale, decorul şi hainele fiinţelor de acolo sunt aşa de superbe, încât te fac să vrei să ai şi tu la fel.
   Însă ultimul sezon apărut m-a dezamăgit un pic.Parcă lipseşte acea doză de panică, totul pare fals şi acum urmăresc doar cu interes, nu cu entuziasm, aşa cum o făceam mai demult...eu sper să-şi revină.
  • 2 BROKE GIRLS
   Nu cu mult timp în urmă m-am apucat de 2 Broke Girls. Am văzut mai înainte pe TUMBLR gifuri legate de acest sitcom care mi-au plăcut şi mi-am zis să văd şi eu.
   Imediat am adorat-o pe Max (tipa brunetă) pentru felul său de a fi: sinceră( indiferent de urmări), simpatică şi realistă. Dar şi Caroline (blonda) are nişte calităţi: optimistă şi prietenoasă. Împreună, cele 2 prietene trec prin multe întâmplări haioase şi dificile, din care uneori ai ce învăţa.

  Chiar dacă întâmplările de aici sunt banale, din viaţa de zi cu zi, acest serial reuşeşte cumva să fie captivant şi plăcut...pur şi simplu nu te poţi plictisi. Aştept cu nerăbdare fiecare episod să mă delectez cu replicile personajelor şi să mă amuz de unele peripeţii.

  • LES REVENANTS/ THE RETURNED

  Nu ştiu cum, dar căutând un serial cu monştrii, am găsit acest thriller cu zombii. Şi mi-a plăcut MULT, MULT, MULT. Nu m-au impresionat povestea, jocul actorilor sau atmosfera, ci modul cum totul a fost filmat. Ştiu că sună stupid, însă am simţit că mă aflu acolo, alături de acele personaje. De exemplu, erau nişte secvenţe unde soarele răsărea sau apunea şi parcă era aşa de real şi frumos...sau alte părţi unde apărea ceaţa. :)
   Nu cred că ar exista ceva să nu-mi placă în LES REVENANTS...până şi faptul că serialul e în franceză nu mă împiedică să-l adooooor.
  M-a emoţionat enorm finalul, care mi-a frânt inima. Mi s-a părut dur şi plăcut în acelaşi timp. Şi asta mă face să mor de nerăbdare până începe sezonul 2. Sunt ceva de genul ,,nuştiucesăfaccuviaţameadeacumînainte".
  • AMERICAN HORROR STORY
           SEZON 1
   *Tate şi Violet sunt cel mai adorabil cuplu pe care l-am văzut în cinematografie. :>3 Sunt potriviţi unul cu celălalt...*
  
    Am început AHS datorită lui  Rose, de la care am aflat de el. Şi sunt fericită că am avut ocazia să-l vizionez.
    Am apreciat aici faptul că se pune accent pe crearea unei senzaţii plină de mister şi nesiguranţă. De exemplu, umbrele, sunetele stranii, fantomele sau chestii dezgustătoare din casă contribuie din plin la realizarea momentelor de groază. Şi exact asta îmi place mie. :)
    Dar într-un fel, mi s-a părut simpatic primul sezon, chiar dacă e horror. Adică scena cu bradul de Crăciun sau momentele când cei doi adolescenţi erau împreună :x
       SEZON 2
   Aici am avut parte de groază pură. După episodul 4 am făcut o pauză de câteva luni înainte să continui. Îmi era frică de acel loc Briarcliff, pe care l-am detestat din tot sufletul (chiar dacă nu eu eram acolo). Mi-am luat inima în dinţi şi cumva, am reuşit să termin şi acest sezon. 
   Ţin minte că la un moment dat eram aşa de uşurată, apoi în următoarea secundă înfricoşată şi apoi confuză şi etc etc. A fost o poveste complexă, la un moment dat lucrurile încep să aibă legătură între ele, chiar dacă iniţial nu au niciun sens. Şi mi-a plăcut asta.
Un citat: ,, Dacă priveşti răul în ochi, răul va privi, de asemenea, la tine." 
SEZON 3
 
    Dintre toate sezoanele, ăsta mi-a plăcut cel mai mult pentru că deşi nu e la fel de sinistru precum precedentul, reuşeşte să păstreze o senzaţie stranie, paranormală, specifică genului horror.
     În acelaşi timp,  arată cum o competiţie pentru putere poate deveni murdară şi cum unii oameni ar face orice (la propriu) pentru a câştiga.
  • SHERLOCK

    Sherlock Holmes e un detectiv particular, arogant, ciudat, haios şi inteligent care rezolvă cazuri împreună cu prietenul său, John Watson. Dar cum toate acele cazuri par fără soluţie, eroul reuşeşte să-şi dea seama de tot. Sherlock are un creier genial, e atent la cele mai mărunte şi insesezabile detalii...mă întreb dacă în realitate cineva e în stare să facă aşa ceva. Adică, mi se pare imposibil. Deci oficial e modelul meu în viaţă.
     Mulţumită lui Sherlock acum înţeleg mult mai bine informatica pentru că am încercat îmi imaginez ce ar face el dacă ar fi în locul meu...deci încep să aberez.
    Apropo, sunt înnebunită după melodia de la începutul fiecărui episod. O fredonez uneori în mintea mea: x

    Voi ce seriale preferaţi?

6 comentarii:

Oana spunea...

Vreau să mă uit la Sherlock. Am văzut ahs (toate sezoanele) și pot să spun că-l prefer pe al doilea. A fost cel mai horror. Ai auzit că apare și sezonul 4 în octombrie?

C.L.M. spunea...

Mmmm, am vazut pana acum, ?How I met your mother :) Sex and the city, Awkward si acusica ma uit la secret diary of a call girl :D

meduza spunea...

Am vazut si eu AHS, si cel mai mult mi-a placut sezonul 2. A fost cel mai psihopat dintre toate. The vampire Diaries l-am lasat pe la sezonul 3, episodul 5, cred. N-am mai avut chef sa ma uit, apoi s-au adunat prea multe episoade si in final am decis sa nu ma mai uit. Vreau sa il reiau, dar candva in vara sau toamna :D Cam atat am vazut din lista ta. In prezent urmaresc Game of thrones si Vikings si imi plac super mult :D

Smilenow...die later spunea...

Oana-Da, am aflat că va apărea în toamnă şi sezonul 4 din AHS. Sunt nerăbdătoare.Şi să te apuci de Sherlock pentru că e GENIAL.

C.L.M- mă gândeam să încep How I met your mother. Sunt curioasă cum va fi...şi btw, drăguţe seriale.

Meduză-ai dreptate, sezonul 2 din AHS a fost cel mai sinistru şi phihopat dintre toate.Cred că am rămas un pic traumatizază.:>3 Şi eu mi-am propus să urmăresc Game of Thrones când o să am timp pentru că am observat că e apreciat de mulţi.

Anonim spunea...

TREBUIE sa te apuci de Doctor Who. E o poveste atat de veche, de superba si plina de morala.
Si incearca si House M.D.
Daca ti-a placut Sherlock, astea doua o sa iti placa aproape sigur.

Smilenow...die later spunea...

Anonim, mulţumesc pentru recomandări! :x