sâmbătă, aprilie 26

Harry Potter

  De ceva timp o bună prietenă insista să mă apuc de seria care a fermecat mulți cititori și i-a introdus în lumea magiei. Însă eu tot nu voiam să aud de cărțile alea, pentru că aveam impresia că nu o să-mi placă și că sunt de copilași. Deci mi se păreau o mare pierdere de timp.
  Însă în vacanța de iarnă aceeași amică amintită mai sus mi-a împrumutat seria ,,Harry Potter''. Am zis să le dau o șansă..și bine am făcut.
.
   Încă de la primul volum am fost captivată de acțiune și am iubit atmosfera și decorul din acele rânduri. Le și simțeam aievea. Hmm...știu că o să pară ciudat, dar o parte din mine i-a agreat pe unchiul Vernon, mătușa Petunia și Dudley, chiar dacă au fost răutăcioși cu Harry. Par umani și într-un fel simpatici(mai mult Dudley e așa).
  Totuși, primele două cărți mi-au dat impresia că sunt un fel de basm, adică totul era liniștit și monoton pe alocuri. Un pic puerile, chiar dacă personajele au avut de înfruntat forțe ale răului, cauzate de magia neagră. Dar tot mi-au plăcut. Mai ales replicile geniale ale lui Dumbledore.
  De la volumul trei inclusiv lucrurile încep să se complice, unii vrăjitori se maturizează, totul devine mai ,,serios'' și dacă este posibil de aici îmi place și mai mult acestă serie pentru că știam că mai tîrziu Veldemort și Harry vor ajunge la o confruntare și trebuia neapărat să aflu cum se va desfășura.
   Personajele mele preferate au fost gemenii Weasley, Severus Snape, Harry, Dobby, Hagrid, Dumbledore, Sirius, Lupin și Hermione. De la toți enumerați mai sus am învățat câte ceva important și nu cred că am mai întâlnit alte ființe mai curajoase, înțelepte și deștepte ca ele în alte romane sau filme. J.k.Rowling e genială.
   Am învățat că fiecare om are în el magie și cea mai frumoasă și puternică vrajă e iubirea, care e mai presus decât moartea. Iar prietenii adevărați sunt cei mai importanți.

  Aș fi dorit ca Hogwards, magazinele pentru vrajitori, văjtăhațul, bufnițele care aduc scrisori, baghetele magice, cărțile de vrăji, animalele fantastice, vindecătorii etc să fi fost reali. Îmi e dor de ele, de când am terminat lectura serii HP. Erau o parte din mine.
  Dacă ar fi să dau un scor, aceste volume ar merita ∞
  HP a fost cea mai intensă și cea mai bună lectură din viața mea. De aici am învățat cele mai frumoase și cele mai puternice lecții de viață. Nu am mai plâns așa sau nu am mai fost în viața mea în halul ăsta de furioasă la unele momente decât decât la Hungar Games sau la Hoțul de cărți, ceea ce înseamnă mult, pentru că eu nu sunt genul care să fie sensibillă. Câteva întâmplări mi-au făcut inima să sângereze și să fiu extrem de revoltată. Și asta apreciez eu la o carte.

  Sper să reușesc să achiziționez într-o zi toată seria pentru că ar sta bine în biblioteca mea. Și să mă mândresc cu ele. >3 ...Iar părerea mea este că HP e pentru toate vârstele. Niciodată nu ești prea mare pentru a crede în magie.

Câteva citate:
,,Indiferența și ignoranța produc de obicei mult mai multe pagube decât antipatia directă.''
,,Când suntem confruntați cu moartea și întunericul, ne temem de fapt de necunoscut.''
,,Este ciudat, Harry, dar poate cei mai potriviți pentru a fi la putere sunt cei care sunt forțați să accepte rolul de lider și îl acceptă pentru că nu au de ales, descoperind, spre uimirea lor, că îl îndeplinesc cu succes.''
,,Lily...after all this time?''
,,Always.''

6 comentarii:

Raisa spunea...

Well mey,am citit și eu aproape toată seria Harry Potter și îți zic sincer că mi-a plăcut mult.

Smilenow...die later spunea...

Raisa, sunt fericita ca am mai gasit un fan HP!

Oana spunea...

Ce drăguță e tema actuală! I <3 HP!

rosia_lady spunea...

Si eu citesc acum HP5, super am mai gasit un fan HP. E cea mai tare serie.

meduza spunea...

Parcă ești eu! Le-am îmrpumutat de la un prieten și au stat aproape un an pe raft. Mă enervau și copertele de la primele două cărți care păreau așa de copilăroase! Într-un final, pur și simplu am luat prima carte și m-am pus să citesc. Nu m-am putut opri, iar două săptămâni mai târziu, aveam 7 cărți citite și sentimente de nedescris. Mă bucur că le-ai citit și ți-au plăcut atât de mult! Bine ai venit în club! :))

Smilenow...die later spunea...

Oana-mă bucură faptul că îţi place tema :>4 HP forever

Rosia_lady-de acord cu tine :x

Meduză,în sfârşit descopăr pe cineva care a citit Harry Potter după ce s-a dezlănţuit nebunia cu acel fenomen în care vedeam mulţi cititori cu acele volume în mână.:)Ieii...Şi creşte inima-n mine când văd aşa de mulţi fani :x